– Vi får det ikke helt til så vi dummer oss litt ut med et slikt mesterskap, men å få hit noen som virkelig kan jodle står øverst på ønskelista mi akkurat nå, sier Olsen til iTromsø

I 10 år på rad har Pøbben (med Ø!) i Straumsbukta arrangert Oktoberfest sammen med sin musikalske partner Rystraumen Blæseensemble (de står for «ompamusikken») hvor de har prøvet og feilet seg fram sammen.

Brukte feil farger

– Da vi startet opp hadde vi bare hørt om Oktoberfest. Vi hadde aldri vært der. Ompamusikk hadde vi hørt om, men det første året kjørte vi på med tyske nasjonaldrakter og tyske farger, men det viste seg jo å være feil, ler Olsen.

– Det skal jo være blått og hvitt som i Bayerns farger hvor Oktoberfesten oppsto. Nå har vi vært der flere ganger og har blitt bedre kjent med tradisjonene, legger han til.

Pøbbvertene med Olsen i spissen omtaler sitt arrangement som en forening av tysk «musikk- og festtradisjon» med «ekte nordnorsk galskap».

Lederhosen

– Du vil bli overrasket over hvor mange som stiller i lederhosen. Kreativiteten er stor og folk lager utstyr hjemme før de kommer på fest.

Og i Straumsbukta venter kanskje det nærmeste man kommer en autentisk Oktoberfest her i Nord-Norge:

– Her blir det allsang og drikkeviser, bayersk mat med tromsøvri og konkurranse i ølglassholding på strak arm. Jeg har hørt at folk ligger i trening. Og vi har fått påmeldinger fra Bremen i Tyskland.

TEST: Oktoberfestølet testes på Bryggeri 13. Foto: Per Olsen

Begynt å glede seg ...

Olsen understreker at arrangementet ville vært umulig uten de frivillige og samarbeidspartnerne.

– Vårt Oktoberfestøl er brygget av Bryggeri 13, mens Mack står for tankanlegget. Bussring stiller med buss ut til Straumsbukta og Solberg Pettersen lager ordentlige tyske pølser etter sin hemmelige oppskrift, smiler Olsen, tydelig klar for Oktoberfest.

– Du kan vel si at vi har begynt å glede oss, ja ...

Oktoberfest arrangeres den 7. oktober på Pøbben med Ø.