FLUFFY: Denne sjokoladekaka er luftig, fuktig og akkurat passe søt, med hint av salt. Foto: Preben Olsen

FLUFFY: Denne sjokoladekaka er luftig, fuktig og akkurat passe søt, med hint av salt. Foto: Preben Olsen

Kaka som er en fluffy sjokoladedrøm

Bunnen er ikke tørr. Sjokoladeglasuren er littegrann salt. Kaka er enkel å lage. Kan man ønske seg mer?
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

- Jeg tror dette er ei hverdagskake, sier Inger Guttormsen, iTromsøs faste kakebaker.

Men det tar hun feil. Kaka kan virke enkel, men det er bare ved første øyekast. Bunnen er luftig og saftig og ikke for søt. På toppen er en sjokoladeglasur laget av Walters mandler, som gjør at man får noen salte biter innimellom.

- Du søte tid, for ei deilig kake, sies det når iTromsø kvalitetstester kaken.

Oppskriften er hentet fra kakeboka til kjendiskakeblogger Ida Gran Jensen.

Ingredienser

Bunn:

• 100 gram smør

• 100 gram sjokolade

• 2 SS kaffe

• 1 ts vaniljesukker

• 100 gram mel

• 1 ts bakepulver

• 1 ts natron

• 2 egg

• 100 gram rømme

• 100 gram brunt sukker

Glasur:

• 50 gram smør

• 200 gram Walters mandler-sjokolade

• 1/2 dl kremfløte

Slik lager du bunnen:

Smelt smør, sjokolade, kaffe og vaniljepulver i en kjele på lav varme. Ha mel, bakepulver, natron, egg, rømme og brunt sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen i to minutter. Tilsett sjokoladeblandingen og miks det godt sammen.

Hell røren i ei rund form, på rundt 20 centimeter. Stek kaka på 200 grader i 25-30 minutter. Avkjøl kaka.

Slik lager du glasuren:

Smelt smør, sjokolade og fløte i en kjele på medium varme. Rør det godt sammen og hell det over kaka.

Spis og vær glad!

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:



iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: