Onsdag skrev iTromsø om Siril Alm som har startet et opprør blant byens småbarnsforeldre. De mener sentrum er altfor dårlig tilrettelagt for små barn og vil ha en ny lekeplass.

– Det er magert med lekeplasser i Tromsø sentrum. Vi var på ferie i sommer i flere storbyer. Der hadde de fantastiske lekeplasser og tilbud til barna, det burde vi klare her i Tromsø og, sa Alm til iTromsø onsdag.

Engasjementet har vært stort i Facebook-gruppen «Ny lekeplass i sentrum» og underskriftskampanjen har ført til at saken nå må behandles i kommunestyret.

– Det har virkelig fått en oppsving nå etter at vi gikk ut med saken i avisa. Vi har fått veldig mye god respons, forteller Alm.

Blir med på planleggingen

I løpet av de neste seks månedene skal saken til politisk behandling i kommunestyret.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått alle underskriftene vi trenger. Forhåpentligvis får vi et bedre tilbud for barna i sentrum, sier Alm.

Det er ikke sikkert man trenger å vente til saken blir behandlet politisk før noe skjer. Alm har allerede blitt kontaktet av «Tromsømarkas far», Henrik Romsaas, som har lagt merke til engasjementet.

POSITIV: Henrik Romsaas er positiv til initiativet tatt av foreldrene, og håper det fører fram.

– Romsaas ringte meg etter at han leste artikkelen. Han er med i en faggruppe og ville ha meg med i planleggingen av et prosjekt de har nede på Prostneset. Om det kommer til å bli en lekeplass der vet jeg ikke, men det blir spennende å se, forteller hun.

Henrik Romsaas er prosjektleder i kommunen og forteller at han mest fungerer som bindeledd.

– Det eneste jeg har gjort er å knytte henne opp mot dem som faktisk jobber med sentrum. Foreløpig er det ingen konkrete planer om en ny lekeplass, men nå vil i hvert fall Siril få fungere som talsperson for de minste barnas behov i sentrum. Det synes jeg er viktig, sier Romsaas.

Verdsetter initiativ

– Det er jo fantastisk at vi får et slikt initiativ fra engasjerte foreldre. Som kommune er det viktig at vi går i dialog med folk for å høre hvilke behov de mener ikke er dekket, så får det være opp til politikerne å se på arealdisponering og økonomi, forteller han.

Om initiativet vil føre til en ny lekeplass er ennå ikke sikkert.

– Jeg håper det. Jeg skulle likt å se at det skjedde noe når både Tromsø sentrum, foreldre og næringslivet er positive til dette.