Forrige helg stilte de nemlig opp på dugnad og la 450 kvadratmeter med nytt tak, malte veggene og vasket pøbben.

– Egentlig er det jo galskap, Straumsbukta er bare ei bittelita bygd. Og Pøbben drives jo bare som en hobby og er avhengig av at bygdefolket stiller opp ikke bare som gjester, men også som bartendere, sier pøbbvert Per Olsen.

Da taklekkasjene ble oppdaget, var ikke hjelpen langt unna. Bygdefolket opprettet en Facebook-gruppe for å koordinere innsatsen.

– De trakk meg tilside under en pøbbkveld for en stund tilbake og informerte meg om at nå skulle de skifte tak. At så mange av bygdas folk stiller opp er både rørende og flaut. Når man ser 30 personer på pøbbtaket, i ferd med å fikse det, er det vanskelig å holde tårene tilbake, sier Olsen

– Og nå er taket på plass!

Ved Pøbben er med andre ord alt av arbeid frivillig.

– Lønnsmidler har vi ikke råd til, konstaterer Olsen som selv pendler mellom ei arbeidsuke i Tromsø og helg i Straumsbukta hvor han vokste opp.

– Og slik har vi drevet i 20 år nå. Vi arrangerer fem pøbbkvelder i året som vi finansierer ved hjelp av litt større arrangement som den forestående oktoberfesten. Dessuten leier vi ut lokalene til arrangementer. På den måten holder vi liv i den gamle nedlagte bygdebutikken. Det ville vært for galt at den døde helt ut, sier Olsen som i sin tid arvet butikklokalene.