Mann i 20-årene tiltalt for Nav-svindel

Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mannen, født i 1990, skal i perioden 29. mai til 9. november 2014, og 5. januar til 15. mars 2015 ha innlevert elektronisk meldekort til Meldekortsentralen hvor han unnlot å føre opp riktig antall timer han faktisk hadde arbeidet og mottok lønn for gjennom Jobzone Norge. Mannen meldte inn 315 timer, til tross for at korrekt antall timer var 938,5 timer, heter det i tiltalen.

Siden opplysningene på meldekortene danner grunnlag for automatisk beregning, forledet han dermed Nav til å foreta urettmessig utbetaling til ham på til sammen 98.344 kroner og er siktet for bedrageri.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett 11. desember.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: