KOMMER OPP HER: I løpet av seks dager i mars må tromsøværingen sammen med to andre menn sitte på tiltalebenken i Asker og Bærum tingrett. FOTO: Lise Åserud, NTB scanpix
            (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

KOMMER OPP HER: I løpet av seks dager i mars må tromsøværingen sammen med to andre menn sitte på tiltalebenken i Asker og Bærum tingrett. FOTO: Lise Åserud, NTB scanpixFoto: Lise Åserud, NTB scanpix

Tromsømann (40) tiltalt for oppbevaring av 19 kilo hasj

Like før jul i 2015 pågrep politiet 40-åringen i hans hjem på Kvaløya. Nå er han sammen med to andre tiltalt for grov narkotikaovertredelse.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

To dager før jul i 2015, tirsdag 22. desember rundt klokken 17.30, aksjonerte politiet mot en bolig på Kvaløya. Der fant de to menn – og 19 kilo hasj.

Til stede i boligen var den nå 40 år gamle Tromsø-mannen og en nå 67 år gammel mann med adresse i Bærum. Boligen var 40-åringens hjem.

Ukjent om han erkjenner skyld

Nå står de to mennene, sammen med en 37 år gammel mann fra Oslo, tiltalt for grov narkotikaovertredelse. Saken skal opp i Bærum og Asker tingrett i mars, og det er satt av seks dager til saken.

Det var kun tromsøværingen og 67-åringen som ble pågrepet på Kvaløya. Det er ukjent hvor tredjemannen kom inn i bildet.

Det er ukjent hvordan 40-åringen stiller seg til skyldspørsmålet og hans advokat, Hjallis Bakke, ønsker ikke å kommentere saken.

I tiltalen heter det at overtredelsen er grov da det legges særlig vekt på hva slags stoff, mengde og overtredelsens karakter.

Ble fraktet i bil til Tromsø

Alle de tre tiltalte er tidligere domfelte i narkotikasaker. De to som ble pågrepet i boligen på Kvaløya er tidligere bekjente, og 67-åringen erkjenner ifølge sin advokat, Ken Olav Warth, skyld etter tiltalen.

– Han erkjenner skyld og at han har fraktet dette i bil fra Oslo til Tromsø. Så for min klient blir det snakk om en tilståelsesdom, sier Warth, og legger til at det ikke var 67-åringens bil som ble brukt i hasjfraktingen.

37-åringen er også tiltalt for å ha oppbevart 94 gram hasj i en bolig i Bærum.

Trygve Staff forsvarer 37-åringen fra Oslo, og sier til iTromsø at hans klient stiller seg uforstående til tiltalen.

– Han erkjenner ikke straffskyld, og mener at han ikke har hatt noen rolle i dette, sier Staff.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: