Bussjåfør overfalt av beruset passasjer

En bussjåfør ble overfalt og bitt av en passasjer tidlig søndag morgen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

- Vi kan bekrefte at det har vært en voldshendelse ombord i en buss i sentrum nå på morgenen, og at vi har tatt hånd om en person, forteller operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Tromsø-politiet til iTromsø.

Da iTromsø snakket med Thomassen hadde han ikke nærmere detaljer om hva som hadde skjedd, men en iTromsø-tipser forteller at det var en mann som hadde bitt sjåføren.

Sjåføren bitt av passasjeren

- Jeg var ombord i rute 24 fra Tomasjord, men så ikke selve hendelsen. Jeg hadde gått av da politiet kom ombord for å pågripe mannen. Jeg så at det var blod både på ham og sjåføren, og bussjåføren var visstnok bitt i hånden, forteller tipseren.

Driftsleder i busselskapet Nobina, Magnar Nilssen, sier til iTromsø en beruset person kom ombord i bussen og havnet i håndgemeng med bussjåføren.

Basketak

- I basketaket som oppsto da sjåføren prøvde å holde fast mannen ble det en skade og det ble en del blod, forteller Nilssen som nylig har snakket med sjåføren.

Politiet kom raskt på pletten og tok hånd om den berusede mannen.

Nilssen sier at man ser svært alvorlig på hendelser der sjåførene blir utsatt for vold.

Faste rutiner

- Vi har faste rutiner på hvordan vi skal følge opp dette og hvordan vi skal ta vare på sjåføren som er utsatt, sier han.

ALVORLIG: Magnar Nilssen i Nobina ser svært alvorlig på at ansatte blir overfalt på jobb.Foto: Ronald Johansen

- Vår sjåfør er tatt ut av tjeneste for resten av dagen, men han sier at han ikke trenger noen videre medisinsk oppfølging, men vi skal ta en prat i morgen igjen, sier driftslederen.

Få hendelser i Tromsø

Ifølge Nilssen har Nobina nylig gjort en risikoanalyse der man har sett på forskjellige scenarioer vedrørende vold mot sjåfører.

- Heldigvis er det uhyre sjelden at det skjer episoder i Tromsø, men vi har innført rutiner for hvordan vi skal håndtere dem når de oppstår, sier han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: