Med under en måned igjen til aksjonen, melder byaksjonskoordinator for Tromsø, Josefine Voraa, at koordineringen av bøssebærerne er i rute.

– Det går veldig flott. Vi har fått alle områdelederne på plass, sier Voraa fornøyd.

Det er imidlertid ikke bare bøssebærere som skal koordineres. Det er nemlig flere arrangementer i forbindelse med tv-aksjonen her i byen.

– Vi har arrangert frokostseminar, og så har vi kick-off for bøssebærere 7. oktober på jekta. Der holder vi på å få plass artister, og Kristin Røymo har sagt at hun skal komme. Så har vi næringslivsstafetten 18. oktober, der vi holder på å få folk til å ringe, sier hun.

Trenger frivillige

Voraa kan fortelle at de enda ikke er i mål hva angår antall frivillige.

– Vi trenger nærmere 600 frivillige, og er nå på rundt 80, sier hun.

– Det begynner å bli flere og flere bøssebærere. Å få bøssebærere kommer til å være vårt hovedfokus fremover, fortsetter hun.

Hun er ikke bekymret for at de ikke skal få nok frivillige.

– Det er fra 1. oktober, når hovedkampanjen går over hele landet, at folk bruker å melde seg, forteller hun.

Stort engasjement

Voraa sier hun ikke kan uttale seg om tidligere år, da dette er hennes første år som bykoordinator, men hun opplever at engasjementet i år er stort.

– Jeg merker at mange av områdelederne sier at det er mange som stiller opp igjen. De synes at årets sak, som handler om barn og utdanning, er viktig, sier hun.

Pengene som samles inn gjennom årets tv-aksjon skal gå til UNICEF og deres arbeid med å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Voraa tror at nettopp årets tema kan bidra til større engasjement blant skolene.

– Gyldendal har laget et opplegg til alle skolene i Norge, som er lagt opp pedagogisk i forhold til de ulike klassetrinnene. Flere lokale skoler arrangerer også egne skoleløp, deriblant Tromstun og Slettaelva, forteller Voraa.

Eget vippsnummer

Det vil også i år være mulig å betale med Vipps. Voraa sier at den største forskjellen fra tidligere er det nå vil være et kommunespesifikt vippsnummer på bøssene som blir sendt ut mellom klokken 16 og 18 på aksjonsdagen.

– I fjor gikk det for hele landet, men i år vil det være et eget vippsnummer som går på kommunen, sier hun.

Ønsker å forbedre fjoråret

Tromsø lå i fjor midt på treet når det kom til innsamling per hode på landsbasis, og var en av bunnkommunene i Troms. Voraa håper byen kan løfte seg fra fjoråret, men legger likevel vekt på at det ikke er en pengekonkurranse.

– Vi har ikke noe pengemål. Vårt mål er hovedsakelig at bøssebærere og områdeledere synes det er morsomt. Gjennomføringen, holdningsarbeidet og folkeopplysning er det vi måler oss etter, sier hun.

– Men det hadde jo vært gøy og slått Bodø, avslutter hun.