Illustrasjonsfoto
            (Foto: Ronald Johansen)

IllustrasjonsfotoFoto: Ronald Johansen

Føler seg ekskludert fra Tromsø sentrum

Norges Handikapforbund Tromsø klager til kommunen på at 32 p-plasser for funksjonshemmede er fjernet siden 1990.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Det er dessverre blitt slik at sentrum er ekskluderende for personer med funksjonshemninger, noe en inkluderende by som Tromsø ikke kan være tjent med, skriver styreleder Åge Bjerkmo.

Det er handikapforbundet som har funnet ut at 32 parkeringsplasser er borte, 18 av disse (60 prosent) de siste syv årene. Det har blitt tre nye p-plasser på 27 år.

– Dette veier på ingen måte opp for alle dem som er blitt borte. Parkeringssituasjonen. slik den er i dag, stenger ute mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det gjør at de ikke får et fullverdig og likestilt liv på lik linje med andre borgere her i Tromsø, heter det.

Nå håper handikapforbundet å få tilbakeført offentlige HC-parkeringsplasser, spesielt i nærheten av The Edge, Driv, Strandtorget, Stortorget, Storgata og Grønnegata.

– Behovet for flere parkeringsplasser er akutt, skriver styrelederen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: