ny temakveld: Denne trioen står bak og skal lede en ny teamkveld om byutvikling i Tromsø. Fra venstre Michele Widerøe, Ron Røstad og Marianne Lein Moe. FOTO: JOHN STRANDMO

ny temakveld: Denne trioen står bak og skal lede en ny teamkveld om byutvikling i Tromsø. Fra venstre Michele Widerøe, Ron Røstad og Marianne Lein Moe. FOTO: JOHN STRANDMO

Slik vil de gjøre Tromsø til en «smart by»

Hvordan skal Tromsø bli en smartere by innenfor infrastruktur, design og helse?
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Spørsmålet står sentralt når Mediehuset iTromsø og Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA) torsdag inviterer til byutviklingskveld på The Edge. Da står «Smart Cities»-tematikken på programmet.

Smartere by

– Ved hjelp av spennende foredrag fra sentrale aktører og en påfølgende debatt, skal vi prøve å finne ut hvordan vi kan gjøre Tromsø til en smartere by å leve og bo i – både med tanke på infrastruktur, design og helse, sier Marianne Lein Moe og Michele Widerøe.

Tidligere har iTromsø hatt tre arrangement hvor byutvikling har vært tema.

Ser fremover

– Denne gang ser vi fremover. For skal Tromsø henge med i utviklingen, må det tenkes fremtidsrettet og nytt.

Moe og Widerøe understreker at byutviklingskvelden ikke er en konferanse for fagfolk, men et arrangement for alle.

– På den måten håper vi på flere, spennende innspill – også fra mannen i gata.

Visuell kontakt

Tromsø-jenta Maja Terning driver med rådgivning innen forretningsutvikling i arktiske områder. Til daglig holder hun til i Oulu i Finland.

– Jeg skal innom spesifikke teknologier og belyse hvordan disse kan gjøre hverdagen enklere for deg og meg – både hjemme og eksempelvis innen helsesektoren. Det siste er spesielt interessant fordi kontakten mellom pasient og lege i fremtiden vil foregå visuelt. Og hva eldre angår, vil roboter inngå for å gjøre hverdagen for disse mer aktive.

Terning vil også snakke om hvordan nye bygninger skal tilpasses enda bedre. I en slik prosess skal brukerne kobles inn før ting havner på tegnebrettet.

Det øvrige programmet

I tillegg skal Kim Daniel Arthur ta for seg temaet: «Hva er en smart by?».

Anita Andreassen, prosjektleder for Nordic Business Support og administrativ leder i Bedriftskompetanse, tar for seg «Smart construction cluster Tromsø», mens Fredrik Matheson og Morten Skandfer skal belyse henholdsvis digitalisering for en bedre fremtid og hva slags smarte grep kan gjøres i Tromsø og omegn.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: