Politiet har i dag vært på flere adresser i sentrum i forbindelse med etterforskningen. Tre av adressene er knyttet til massasjevirksomhet, samt en leilighet et annet sted i Tromsø.

Grunnlag for ransakelse

Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning, opplyser til iTromsø at politiet siden i vår har hatt fokus på det de mener har vært hallikvirksomhet eller formidling av seksuelle tjenester.

– Politiet har over lengre tid fått tips og selv observert det vi har hatt mistanke om kunne dreie seg om formidling av seksuelle tjenester. Når vi hadde dannet oss et godt nok mistankegrunnlag – med tilstrekkelig dokumentasjon – har vi i dag hatt grunnlag for å ransake og pågripe tre aktører, sier Myrvoll til iTromsø.

Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning. Foto: Ronald Johansen

Fengsel i inntil seks år

De tre personene er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 315 «hallikvirksomhet og formidling av prostitusjon», som omhandler å fremme andres prostitusjon eller leie ut lokaler og forstå at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte. Overtredelsen straffes med bot eller fengsel i inntil seks år.

Myrvoll forteller at siktelsen omhandler både fremming av prostitusjon og utleie av lokaler.

Vitneavhør

Under ransakelsen onsdag har politiet påtruffet flere personer som har eller vil bli tatt inn til avhør.

– Fokus i etterforskningen er å finne ut hvorvidt disse kvinnene, som vi mener har solgt seksuelle tjenester, befinner seg i en sårbar situasjon. De har ikke brutt loven, understreker Myrvoll.

Ønsker tips

Hvor mange personer som har tilknytning til adressene er noe politiet ikke vil gå ut med på nåværende tidspunkt. De ønsker heller ikke opplyse om hva politiet sitter på av dokumentasjon mot de siktede eller hvordan de stiller seg til siktelsen. Ei heller hva som til nå er blitt funnet under ransakelsen vil politiet ikke gå ut med.

– Så lenge vi jobber der, så vil virksomhetene være stengt. Deretter får vi se hva som skjer videre, sier Myrvoll.

Politiet ønsker opplysninger dersom noen har informasjon tilknyttet til saken.