Kvinne stiller seg uforstående til halliksiktelsen

En av de tre kvinnene som er siktet for hallikvirksomhet i Tromsø, kjenner seg ikke igjen i siktelsen.

RANSAKELSE: Politiet ransaket fire adresser i sentrum onsdag. Foto: Ronald Johansen

nyheter

Onsdag gikk politiet til aksjon mot fire adresser i sentrum. Tre av dem er knyttet til massasjevirksomhet, mens den fjerde er en leilighet.

Aksjonen var et resultatet av en lengre etterforskning.

Tre kvinner er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 315 «hallikvirksomhet og formidling av prostitusjon», som omhandler å fremme andres prostitusjon eller leie ut lokaler og forstå at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte. Overtredelsen straffes med bot eller fengsel i inntil seks år.

– Stiller seg uforstående til siktelsen

Advokat Tore Johan Sørland, som er forsvarer til en av de siktede, forteller til iTromsø onsdag kveld at han kun har fått snakket kort med sin klient, men skal ha ny kontakt med henne torsdag morgen.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen, og har ennå ikke avgitt politiforklaring. Enn så lenge har vi kun snakket sammen om hvorfor politiet har tatt henne med, og hva siktelsen går ut på, sier Sørland til iTromsø onsdag kveld.

Advokat Sven Crogh, som er forsvarer til en av de andre kvinnene, fortalte til iTromsø onsdag kveld at grunnet dårlige norskkunnskaper har han kun fått opprettet kontakt med kvinnen.

Den siste forsvareren, Helen Jenssen, ville ikke kommentere saken onsdag kveld.

Torsdag morgen har ingen av forsvarerne svart på iTromsøs henvendelser.

Avhør

Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning, forteller til iTromsø torsdag morgen at de har startet avhør av de siktede.

– Det vil pågå utover dagen, sier Myrvoll.

iTromsø skrev onsdag at flere menn har innrømmet sexkjøp på de aktuelle adressene. På spørsmål om hvorvidt det blir aktuelt å sikte disse personene, svarer Myrvoll følgende:

– Det er vanlig med bøter i den type saker.