På Instagram skriver Dyrebeskyttelsen at det var giftig røyk som tok livet av de 13 kattene.

- Vi er sønderknust, skriver de.

Dyrebeskyttelsen har sendt iTromsø navn og bilde på alle kattene som omkom: Bonnievale, Shenzhen, Pudgy, Gråpus, Kalevi, Xlent, Samir, Ice, Lyra, Skippity Doo, Mesusah, Samsung og Agent X.

Her er deres beskrivelser av dem:

Kalevi

Kalevi

Monsen Kalevi er fra Kåfjord. En artig rakker som hadde rask framgang på senteret etter at han flyttet inn.

Agent X og Samsung

Agent X ( til venstre) og Samsung.

Agent X og bestekompisen Samsung kom fra den nå nedlagte Dyrebeskyttelsen-avdelingen i Narvik. De to flyttet inn på hjelpesenteret tirsdag.

Skippity Doo

Skippity Doo

Monsen Skippity Doo fra Seljelvnes i Balsfjord var bare ett år gammel.

Samir

Samir

Monsen Samir ble fanget inn som forvillet kattunge på Selnes i Balsfjord sammen med to brødre. Han var redd, men trygg og god hos de andre kattene på senteret. I tillegg var den en artig lekekamerat for vaktene på senteret.

Ice

Ice

Ice kom til Dyrebeskyttelsen i Tromsø fra søsteravdelingen i Midt-Troms. Hun og kattungene hennes ble funnet ute på Bardufoss, og var blitt en trygg og kjælen katt etter at hun flyttet inn på hjelpesenteret.

Bonnievale

Bonnievale

Bonnievale var fra Bodøsjøen camping. Hun ble reddet etter at noen kastet stein på henne og kattungene hennes. Dette er den eneste katten som vi regelrett opplevde å "grøsse" da mennesker tok i henne. Da hun skulle på lungerøntgen for å utrede luftveis- og hjerteproblemer, fant veterinæren et innkapslet prosjektil i lungene hennes.

Xlent

Xlent

Monsen Xlent overtok Dyrebeskyttelsen fra deres avdeling i Bodø i fjor. Han var fremdeles veldig redd mennesker, men trivdes god på hjelpesenteret med mange andre katter rundt seg.

Mesusah

Katten Mesusah.

Mesusah overtok Dyrebeskyttelsen etter at lokalavdelingen i Narvik ble lagt ned. Den var en veldig forsiktig, mild og snill katt, til tross for at den også bar på mye engstelse.

Lyra

Katten Lyra

Lyra kom fra en kattekoloni Dyrebeskyttelsen har jobbet med i Lyngen. De beskriver henne som en reservert frøken, men hun lot seg villig kose med av dem hun stolte på.

Pudgy

Katten Pudgy. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

iTromsø har tidligere omtalt historien til noen av kattene som omkom. Katten Pudgy ble født ute på Setermoen sommeren 2012. Den ble fanget av Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms, og kom til Tromsø med kattungen sin i 2016.

Shenzhen

Katten Shenzhen. Foto: Ronald Johansen

Shenzhen ble fanget av Dyrebeskyttelsen på Skjervøy. Dyrebeskyttelsen trodde først at den var en hunnkant fordi den var sammen med tre kattunger da den ble tatt inn. Dyrebeskyttelsen beskrev den i 2016 som en katt som var skeptisk, og trengte mye tid og omsorg for å bli trygg på mennesker.

Gråpus

Gråpus. Foto: Ronald Johansen

Gråpus ble beskrivet som en katt som var skeptisk til mennesker, men den likte å leke. Den ble trolig født sommeren 2013.