- De tekniske undersøkelsene har ikke begynt ennå da det fremdeles er veldig varmt på stedet, men basert på avhør så er den foreløpige konklusjonen at brannen har startet i en hårføner, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø like etter klokken 18.

Det var like etter klokken 14 at nødetatene fikk melding om brannen. Da de kom til stedet stod flammene ut av vinduene og boligen var allerede overtent.

Det har vært svært mye røyk på stedet og folk ble bedt om å holde seg på avstand da røyken er giftig.

Det ble raskt klart at det ikke var folk i huset. Familien som eier huset var på fjelltur da brannen oppstod i sokkeletasjen der to leieboere bodde.

- Det er feil i en hårføner som har resultert i brannen, uten at jeg kan gi noen flere detaljer om det, sier Gudmundsen og opplyser at kvinnen som var i huset da brannen oppstod ble tatt med til UNN for sjekk etter røykskader.

.

Foto: Silje Løvstad Thjømøe

Kontroll på alle som bor i huset

Innsatsleder Kaj Christiansen i Brann og redning forteller at brannvesenet har holdt på med slukking over flere timer og har spylt store mengder vann inn i huset fra flere sider.

Foto: John Strandmo

Det har vært mange skuelystne på stedet og politiet har jaget vekk folk som sto på siden av boligen, fordi det er mye røyk på stedet.

Huset er totalskadet og brannvesenet driver søndag kveld fremdeles etterslukking av brannen.