Politiet fikk melding om brannen like før klokken 21.00. Det var to blomsterkasser, som sto utenfor en privat bolig i Alfheimveien, som hadde tatt fyr.

Nabo meldte fra

- Vi fikk melding fra en nabo som så det, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, til iTromsø.

- Brannen ble slukket kort tid etter at vi fikk melding om den, sier han.

- Er det mistanke om at brannen kan være påsatt?

- Ja, vi ser ingen grunn til at det kan ha tatt fyr slik den sto plassert.

Operasjonslederen vet ennå ikke hvor nærme blomsterkassene var huset, men forteller at det ikke var fare for spredning.

Fire branner på tre dager

I løpet av helga har det vært tre boligbranner i Tromsø, hvorav to anses som mistenkelige. En av boligene som brant ned var Dyrebeskyttelsens hjelpesenter ved Prestvannet. 13 katter brant inne. Kun 60 meter unna hjelpesenteret, brøt det ut brann i en carport.

- Vi ser de to brannene i sammenheng fordi det skjedde såpass samtidig. Men vi vet ikke hvilken brann som startet først, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen til iTromsø mandag.

Den siste av de tre brannene brøt ut søndag i en bolig ved Alfheim. Boligen ble totalskadd, men ingen personer ble skadet. Ut fra tekniske undersøkelser, mener politiet at brannen startet i en hårføner.

Høyt prioritert

I kjølvannet av brannene i helga, er politiet ekstra oppmerksomme.

- Vi har fokus på disse sakene, men vi har ikke ekstra mannskap ute nå. Vi har gått ut med at vi ønsker tips, og det er høyt prioritert på etterforskningsseksjonen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til iTromsø mandag kveld.

LES OGSÅ: Synnøve og familien bor i huset som brant: - Alt vi eier er nå borte