STOPPES: Kommunen får nei fra veivesenet til å sette opp et slikt skilt i Vestregata.
            (Foto: SEH)

STOPPES: Kommunen får nei fra veivesenet til å sette opp et slikt skilt i Vestregata.Foto: SEH

I dette krysset nektes kommunen å sette opp stopp-skilt

Kommunens ønske om stoppskilt i krysset Vestregata-Fredrik Langes gate stoppes av Statens vegvesen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Skilt nr. 204 Stopp skal brukes med stor varsomhet, og i dette tilfellet mener vi at det vil være feil å benytte dette skiltet for å regulere trafikken. På bakgrunn av dette vil vi ikke foreslå å benytte stoppskiltet til å regulere trafikken i Vestregata ved Fredrik Langes gate. Det innebærer at vikeplikt-skiltet fortsatt vil regulere vikepliktsforholdene i krysset, skriver veivesenet i et brev til kommunen.

FARLIG KRYSS: I krysset hvor Fredrik Langes gate krysser Vestregata er det ingen skilt som opplyser om at det er forkjørskryss. - Krysset skaper kaos, sier Vidar Nyvold.Foto: Marius Hansen

Veivesenet støtter Tenk Tromsøs mål om effektivt bybusstilbud og er ikke uenig i tiltak i krysset for å slippe bussen fram. Det vises til flere uregistrerte konflikter på grunn av manglende overholdelse av vikeplikten, til tross for at det er regulert som forkjørskryss.

– Våre retningslinjer sier at stoppskilt ikke skal brukes for å bedre trafikkavviklingen på veier med stor trafikk under henvisning til at vanlig vikeplikt ikke blir respektert, skriver veivesenet.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: