SIER NEI: Sandra Borch (Sp) ønsker ikke en sammenslåing av Troms og Finnmark, og sammen med partikollega Geir Iversen skal hun fremme representantforslag i Stortinget neste uke. Foto: Ronad Johansen
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SIER NEI: Sandra Borch (Sp) ønsker ikke en sammenslåing av Troms og Finnmark, og sammen med partikollega Geir Iversen skal hun fremme representantforslag i Stortinget neste uke. Foto: Ronad JohansenFoto: Ronald Johansen / iTromsø

Fremmer forslag om oppløsning av sammenslåingen av Troms og Finnmark: – Det er beklagelig at man tråkker på lokaldemokratiet på denne måten

Neste uke ønsker Senterpartiets Sandra Borch å fremme representantforslag om å oppløse sammenslåingen av Troms og Finnmark.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I mai ble det klart at Troms og Finnmark skal slås sammen til en region. Sandra Borch (Sp) var tidlig ute med å kritisere regionreformen.

– I realiteten betyr dette at Finnmark fylke blir nedlagt og tvangsinnlemmet i Troms, sa Borch den gang.

Fremmer representantforslag

Nå går Borch sammen med Finnmarks Geir Iversen (Sp) om representantforslaget.

– Vi fremmer forslag om at Stortinget skal be regjeringen legge fram forslag om at den vedtatte tvangssammenslåingen av fylkeskommunene Troms og Finnmark til én region oppheves, og at de to regionene består som i dag, sier de to stortingsrepresentantene i en pressemelding.

– Tråkker på lokaldemokratiet

– Dette er en uferdig reform, uten noen som helst form for innhold. Reformen handler i realiteten kun om fylkesgrenser. Det er beklagelig at man tråkker på lokaldemokratiet på denne måten, sier Borch.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: