(Foto: Ronald Johansen)

Foto: Ronald Johansen

Så langt i år er det registrert nesten 3 millioner overnattinger i Nord-Norge

Hotellene i Troms kan glise bredt etter publiseringen av overnattingstallene for august.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

531.695 overnattinger ble registrert blant de nordnorske overnattingsbedriftene i august. Det er en økning totalt på 8 prosent for landsdalen som helhet, mens Norge totalt hadde en økning på 2 prosent. Troms hadde alene en økning på 4 prosent.

– Vi konstaterer at de gode augusttallene bekrefter at det har vært en god turistsommer for overnattingsbedriftene i nord. Det er også hyggelig å registrere at trafikkøkningen kommer i hele landsdelen og på Svalbard, sier Ole Henrik Hjartøy, NHOs regiondirektør i Nordland.

Tallene fra SSB og Nordnorsk Reiselivsstatistikk viser at det de første åtte månedene i 2017 er registret hele 2.966.488 overnattinger i Nord-Norge, en økning på fem prosent fra samme periode i fjor.

Hotellene i Nord-Norge hadde en økning i losjiomsetningen på 11 prosent i august, mens campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge hadde en økning på 12 prosent i august.

Troms kunne vise til økning på hotellenes losjiomsetning på 19 prosent og en fire prosent økning på utenlandske overnattinger.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: