Sent i desember i fjor ble de tre mennene tatt for narkotikaforbrytelsene. De tre mennene i 40–50 årene fikk først fraktet 496 gram heroin fra Oslo til Tromsø.

De ble avslørt etter at politiet i flere uker hadde avlyttet telefonene til de tre mennene. Da den ene av dem landet på flyplassen i Tromsø sto politiet klare og fant straks heroin i bagasjen. Der fant de også over ett kilo tørket Khat.

Fingeravtrykk

I retten forklarte mannen at han ikke forsto at det var heroin han skulle frakte til Tromsø, men det har ikke retten funnet troverdig, for mannens fingeravtrykk ble funnet på plastfolien som heroinet var pakket inn i.

Aktiv narkoselger

Den ene tromsømannen erkjente i rettssaken straffskyld for at han fikk den første mannen til å hente heroinet i Oslo, at han sendte 120.000 kroner til mannen og han innrømmet at han hadde blitt kontaktet av to personer i Tromsø som ville kjøpe 500 gram heroin. For jobben med å få heroinet til Tromsø skulle tromsømannen få 70.000 kroner. Selv mener han at hans rolle i det hele var beskjeden, men retten er ikke i tvil om at han har vært en aktiv narkotikaselger, og viser til politiets telefonavlytting der det kommer fram at han var svært pågående med salg av narkotika med flere andre personer. Etter et møte med en mann i Tromsø sentrum spurte tromsømannen «om maten den andre fikk var god». Det mener retten er tydelig snakk om narkotika.

Frifunnet for smugling

Den andre tromsømannen har hele tiden benektet å ha noe med det beslaglagte heroinet å gjøre. Han har imidlertid innrømmet å «pushe noe minus», som ifølge retten betyr at han har solgt heroin. Tromsømannen ble av retten frifunnet for heroinsmuglingen, men de mener det er bevist utover enhver tvil at mannen har solgt heroin. For dette ble han dømt til seks måneder i fengsel.

Mannen som fraktet heroin fra Oslo til Tromsø ble dømt til fengsel i tre år.

Den ene tromsømannen - som sto bak bestillingen - ble dømt til tre år og åtte måneders fengsel. Den andre tromsøværingen fikk en dom på seks måneders fengselstraff. Han må også tåle inndragning av utbytte på 4.994 kroner.