Det er Frabene AS som har sendt et planinitiativ til kommunen med ønske om utbygging av 27.900 kvadratmeter boligareal og 3.300 kvadratmeter næringsareal ved det gamle meieriet på Strandveien.

Daglig leder Roger Fagerheim i Frabene AS regner med svaret fra kommunen fører til forsinkelser.

Opptil syv-åtte etasjer

– Det vil bety at det tar lengre tid med å få reguleringsplanen godkjent enn de tre årene vi hadde sett for oss. Det er ikke så dramatisk, men vi får se etter at vi skal ha dialog med kommunen. Det er opplagt at det blir forsinkelser, sier Fagerheim.

Ifølge skisseutkastet er det snakk om boligbebyggelse i høyder fra to til syv-åtte etasjer samlet rundt et felles grøntområde, med grønne lunger mellom husrekkene. All parkering vil skje under bakken. Et mindre kombinasjonsbygg langs Strandveien vil sammen med Meieriet fungere som støyskjerm mot veien, heter det i planinitiativet signert det kjente arkitektfirmaet Niels Torp.

I strid med plan

– Vi legger opp til inntil 300 boliger. Vi har engasjert Niels Torp fordi vi vil at området skal bli et fantastisk tilskudd til byen. Byen fortjener gode prosjekter, og dette er et godt og viktig prosjekt.

I svaret fra Byutvikling heter det at tiltaket er i strid med kommuneplanens arealdel som ble vedtatt i mars. De viser til at endring av arealformål, samt antall kvadratmeter boligareal som ønskes etablert, utløser et automatisk krav om konsekvensutredning.

Ikke våkne

– Byutvikling vurderer det som nødvendig at et slikt omfattende prosjekt bearbeides over tid, samt avvente en eventuell overordnet kommuneplanrevisjon. Spesielt vil tiltaket få konsekvenser langt ut over sine grenser for kommunens infrastruktur, både teknisk og sosialt, skriver Byutvikling.

– Området meieriet ligger på er avsatt til industriformål. Hadde vi vært litt våkne kunne vi tatt initiativ langt tidligere, sier Fagerheim.