Gjenåpner: Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg har innstilt på å gjenåpne ordningen for tidligere barnevernsbarn.
            (Foto: Tom Benjaminsen)

Gjenåpner: Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg har innstilt på å gjenåpne ordningen for tidligere barnevernsbarn.Foto: Tom Benjaminsen

Kommunen vil hjelpe barnevernsbarn utsatt for overgrep: – Det er forferdelige saker

Kommunen avsluttet i 2015 oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn. Nå foreslås det å gjenåpne fondet for barnevernsbarn utsatt for overgrep.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Oppreisningsfondet var for barn som var plassert av barnevernet i Tromsø kommune, og som var blitt utsatt for overgrep og uverdige omsorgsforhold under opphold i fosterhjem, på institusjon, spesialskoler og skolehjem i perioden før 1. januar 1993.

Da arbeidet ble avsluttet fikk 45 tidligere barnevernsbarn oppreisning på til sammen 24,6 millioner kroner.

Mistet fristen

Årsaken til at administrasjonen nå innstiller på å gjenåpnet ordningen er at flere personer har kontaktet kommunen for å søke oppreisning, etter ordningen ble avsluttet.

– Det er noen potensielle søkere som ikke ble gjort oppmerksom på at de kunne søke, før etter fristen. Derfor åpner vi for en begrenset periode for at man kan søke igjen, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

– Dette er forferdelige saker for de det gjelder. I dag foreligger det seks tilfeller hvor noen har forespurt å søke på ordningen, etter at den ble avviklet, sier hun.

Saken skal behandles i kommunestyret i slutten av måneden.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: