Mann dømt for seksuell omgang med mindreårig på ungdomsklubb

En mann i 20-årene er dømt for å ha hatt seksuell omgang med tre jenter under den seksuelle lavalderen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mannen er nå dømt for tre ulike punkter, alle gjelder seksuell omgang med jenter under den seksuelle lavalderen.

Den første hendelsen fant sted på en av byens ungdomsklubber der mannen hadde seksuell omgang med ei jente, som på det tidspunktet var under 14 år. Retten mener denne episoden kvalifiserer til en kortere, betinget reaksjon, ettersom den seksuelle omgangen var frivillig fra begge sider.

Det andre punktet i dommen gjelder at mannen over en periode på tre måneder flere ganger hadde seksuell omgang med ei jente under den seksuelle lavalderen. I dette punktet mener retten at mannen har vært pådriver for den seksuelle kontakten, og at han har utsatt jenta for press. Dette har retten vektlagt i skjerpende retning.

Det tredje punktet i dommen gjelder en enkeltepisode der mannen hadde seksuell omgang med ei jente under den seksuelle lavalderen.

Mannen har gitt en uforbeholden tilståelse i retten, noe som har gitt mannen tilståelsesrabatt. For de tre punktene er han dømt til ubetinget fengsel i 90 dager, og i tillegg må han betale oppreisning til alle de tre fornærmede jentene.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: