Vanligvis kjører rute 20, 22, 24 og 450 opp Gåsværveien forbi Otium og videre vestover i Hans Nilsens vei når de skal over Tromsøbrua til sentrum.

I forbindelse med byggingen av det nye omsorgssenteret på Otium, har imidlertid traseen flyttet nordover til Tønsnesveien – og bussene har kjørt via TH Widdings vei og Alfred Hansens vei ned forbi Ishavskatedralen.

MIDLERTID: Busstoppet i Bruveien skal brukes av passasjerene på rute 20, 22, 24 og 450 i oktober.

Veiene stengt i perioder

Den siste uka har Tønsnesveien også vært stengt.

– Tønsnesveien har vært stengt på grunn av gravearbeid helt nede ved E8 på grunn av arbeid knyttet til nye Otium. Arbeidet i dette krysset blir avsluttet på onsdag, forteller Gjert-Henrik Vedeler, rådgiver for kommunikasjon ved Park og Vei i kommunen.

Men selv om Tønsnesveien blir åpnet igjen for vanlig trafikk, så vil ikke bussene kjøre der.

Må helt til Nova-senteret

Det pågår graving og asfaltering i Tromsøysundveien ved Mandelasletta – og mens dette pågår vil bussene fortsette rett fram under brua – og kjøre helt fram til rundkjøringen ved Nova-senteret.

Dette vil vedvare hele oktober, melder Troms Fylkestrafikk på sine hjemmesider.

Må bruke annet busstopp

Derfor vil passasjerer som til vanlig har brukt busstoppet på nedsiden av Ishavskatedralen – «Tromsdalen Kirke» for å ta rutene 20, 22, 24 og 450, måtte gå 100 meter sørover til busstoppet «Bruveien» mellom Esso og Ishavskatedralen – det samme som brukes av passasjerer på rute 28.

LES OGSÅ: Åpner for busskur-reklame på fylkesveiene (for abonnenter)

Passasjerer som bruker rute 26 kan fortsatt gå på bussen på stoppet «Tromsdalen Kirke».

Bussene fra sentrum påvirkes ikke av veiarbeidet ved nye Otium – de går i sine vanlige traseer.