Stor prestasjon: Eier og daglig leder ved Ivan Lorentzen fiskeforretning på Brensholmen, Ingvard Lorentzen, er fornøyd med sin egen prestasjon under VM i lutefisk. For anledningen poserende med en bunt tørrfisk.
            (Foto: Bjørnar G. Hansen)

Stor prestasjon: Eier og daglig leder ved Ivan Lorentzen fiskeforretning på Brensholmen, Ingvard Lorentzen, er fornøyd med sin egen prestasjon under VM i lutefisk. For anledningen poserende med en bunt tørrfisk.Foto: Bjørnar G. Hansen

Kan juble for tredjeplass i VM!

Torsdags kveld ble det arrangert verdensmesterskap i lutefisk i Oslo. Der kom lokale Ivan Lorentzen fiskeforretning fra Brensholmen på tredjeplass.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Den eminente tilstelningen skjedde på Mathallen Oslo Vulkan torsdag kveld. Konkurransen hadde 8 deltakere fra Norge og Sverige. I tillegg til Ivan Lorentzen fiskeforretning, var også Fiskonor fra Tromsø representert.

– Det var også med en fra USA, men han måtte trekke seg i siste liten, forteller daglig leder og eier av fiskeforretningen på Brensholmen.

– Strålende fornøyd

Det var god stemning i andre enden av telefonen da eier og daglig leder, Ingvard Lorentzen, snakket med iTromsø torsdag kveld.

– Nå sitter vi her og koser oss med et glass champagne, forteller en feirende Lorentzen.

– Kort sagt; vi har vunnet bronse, og det er vi veldig fornøyde med, fortsetter han.

Lorentzen forteller at nivået var høyt.

– Man kan si at det var ganske jevnt. Det var mange gode produsenter representert, og mye god fisk. Vi er strålende fornøyde med tredjeplass, forteller han.

Blindtestet

Selve konkurransen foregår som en blindtest, der et dommerpanel får smake på den ulike lutefisken.

– Det bedømmes etter smak, lukt, konsistens og utseende. Det var Vulkan fisk som sto for selve kokkeleringen. De har en fast oppskrift som de følger, serverer så til dommerne som igjen vurderer hver enkelt fisk på disse kriteriene, forklarer Lorentzen.

Viktig for lutefisken

Det er ikke bare heder og ære forbundet med mesterskapet. Lorentzen mener at den er viktig for merkevaren til lutefisken.

– Konkurransen er en fin ting, rent markedsføringsmessig for lutefisken, sier han.

Han tror konkurransen har skapt gode ringvirkninger for lutefisken.

– Vi ser at det blir mer og mer populært med lutefisk, forteller han.

Vært med før

Sjefsluter i bedriften, Per Arvid Hansen, forteller at det ikke er første gang de deltar i en slik konkurranse, men det er første gang arrangementet kalles for VM.

– Vi har vært med i en slik type konkurranse siden 2007, sier han.

– Vi har vunnet to ganger, og har aldri vært dårligere enn nummer tre, konstaterer sjefluteren fornøyd.

Roser ansatte

Det var Lorentzen som var i Oslo under selve konkurransen, men han tar ikke all æren selv.

– Per Arvid Hansen er han som har lutet fisken. Jeg må også få hedret alle ansatte hos oss. Uten de hadde det ikke gått, roser Lorentzen.

– Jeg må også få hedre fiskerne ute på Brensholmen. Uten de hadde det ikke gått. At man får et flott førstegangsprodukt fra fiskerne er viktig, fortsetter han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: