STRENG DOM: En tromsømann i 50-årene må i fengsel i 45 dager og betale en bot på 30.000 kroner for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand.
            (Foto: Petter Strøm)

STRENG DOM: En tromsømann i 50-årene må i fengsel i 45 dager og betale en bot på 30.000 kroner for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand.Foto: Petter Strøm

45 dagers fengsel for fyllekjøring

En tromsømann i 50-årene er dømt til 45 dagers fengsel og 30.000 kroner i bøter for to tilfeller av fyllekjøring.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I tillegg mister mannen rettet til å kjøre bil på livstid.

Dommen ble gitt i Nord-Troms tingrett.

Tatt i Tromsdalen

I det ene tilfellet ble han tatt etter å ha vært ute og spist i Tromsdalen – og da han ble stanset av politiet hadde han en konsentrasjon av alkohol i utåndingsluften på nesten én promille.

I det andre tilfellet var promillen enda høyere – 1,42. Da ble mannen tatt mens han prøvde å parkere sin bil i sentrum.

Kjørte uten førerkort

I domsavsigelsen legges det vekt på at det er skjerpende omstendigheter for begge forholdene ettersom han ikke hadde gyldig førerkort. Han hadde nemlig blitt fradømt sertifikatet tidligere for fortkjøring.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: