Arkivbilde
            (Foto: SALLY ROSENDAHL)

ArkivbildeFoto: SALLY ROSENDAHL

Nær å miste skjenkebevillingen

Etter å ha fått nye prikker fra skjenkekontrollen henger bevillingen til å selge alkohol i en tynn tråd for utestedet i Storgata.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Etter en kontroll 25. august ble utestedet Solid gitt fem prikker fra Tromsø kommune, for brudd på skjenkebestemmelsene. Tre brudd på alkoholforskriften ble avdekket under tilsynet.

I rapportens kommentar hevder kontrollørene å ha bli anklaget for selv å være ruset av Solids ansvarshavende – som også truet med å tilkalle politiet.

I sitt tilsvar hevder derimot ansvarshavende ved Solid at han/hun ved to anledninger prøvde å roe ned situasjonen.

Kommunen skriver følgende advarsel til Solid i sitt vedtak etter skjenkekontrollen, der Solid får fem prikker:

«Dere har nå totalt 10 prikker. Hvis dere får tolv prikker eller flere i løpet av to år, kan vi inndra skjenkebevillingen etter gjeldende regler i Alkoholforskriften § 10–2 til § 10-6.»

Butikk fikk også prikk

Matkroken på Sommarøy har også fått en prikk fra kommunen, for brudd på alkoholforskriften § 3–3. Kommunen skriver følgende i sitt vedtak datert 12. oktober:

«Vi har konkludert med at her blir Alkoholforskriften brutt med at alkoholholdig og alkoholfri drikk plasseres slik at den kan forveksles.»

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: