Slik hedret de Kjelsberg

Lørdag inviterte Tromsø IL til festkonsert på Ishavshotellet der Sverre Kjelsbergs liv skulle hedres.

STØRRE KRAFT ENN KRUTT: Jardar Johansen og Ella Marie Hætta fremførte «Sami Ædnan» for å hedre Sverre Kjelsberg. 

nyheter

Artistkolleger fra hele Sverre Kjelsbergs karriere og rundt 350 mennesker var samlet til festkonsert. I den fullsatte salen ble det fremvist bilder fra hele Kjelsbergs rikholdige karriere, fra Pussycats, til Melodi Grand Prix og Hålogaland Teater.

Et husorkester, ledet av kapellmester Odd Arvid Eilertsen, spilte et lite utdrag av klassikeren «Sami Ædnan» før arrangør Bjørn-Henning Guldbrandsen entret scenen.

Ett minutts stillhet

– Jeg har jobbet med denne konserten i ett og et halvt år. Vi hadde snakket om å arrangere den til hans 70-årsdag i fjor. Jeg tror han ville blitt veldig glad for denne konserten, sa Gulbrandsen, og takket alle involverte før kveldens konferansier, Ingrid Evertsen, overtok mikrofonen.

For en uke siden gikk også en av Kjelsbergs tidligere kolleger, Jan Arvid Johansen, bort, og konferansieren startet med å be alle reise seg i ett minutts stillhet til ære for den høyt verdsatte visesangeren.

Ridder og væpner

Etter dette ønsket Evertsen publikummet velkommen til festkonserten.

– Vi er her for å feire hans liv og takke for alt han har gitt oss i form av tekst og musikk, sa hun, og introduserte kveldens første artist, Ragnar Olsen.

– Jeg må få si at Sverre var en ekte ridder, og jeg var så heldig at jeg fikk være hans væpner, sa den nyslåtte ridderen ydmykt.

– Sverre var også direkte årsak til at jeg ble «sjanghaiet» til HT, og fikk ødelagt hele min akademiske karriere, sa Olsen til et humrende publikum.

Olsen startet med visen «Den glade pessimist» fra kabareten med samme navn, før han fortalte historien om en fisketur sammen med Kjelsberg for mange år siden, som til slutt ble til sangen «Vise om Bjarkøynatt».

– Vi var på en båttur i Bjarkøy, natt til 1. juni. Vi hadde med oss en kakeboks. Kakene heiv vi til måsen, og kokte blåskjell i boksen, mimret Olsen.

«Sami Ædnan»

En annen HT-veteran, Siri Lier, overtok så scenen. Hun startet med å dele en morsom historie om Kjelsberg fra hennes over 20 år som sufflør på HT, før hun fremførte sangen «Har vi kjærlighet nok».

HEIA TIL: Sverre Kjelsbergs supportersanger har blitt sunget i flere tiår. 

Gospelsanger Jardar Johansen overtok så scenen for å fremføre en av Kjelsbergs mest folkekjære sanger, «Sami Ædnan». Da Ella Marie Hætta Isaksen entret scenen for å fremføre sangens ikoniske joikedel, ble det umiddelbart allsang i salen.

– Jeg må si Mattis Hætta holder seg godt, sa Johansen spøkefullt, før han avsluttet med sangen «Dying to Live», som ble introdusert som en av Kjelsbergs favoritter.

Saken er basert på den første timen av minneskonserten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter