Arkivfoto
            (Foto: Tom Benjaminsen)

ArkivfotoFoto: Tom Benjaminsen

Kommunen trapper opp kampen mot svevestøvet

Raskere tiltak fra Tromsø kommune skal hindre at svevestøvet når «rødt nivå» i Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Rødt nivå er kategorisert som høy luftforurensing på nettstedet luftkvalitet.no, som driftes av Norsk institutt for luftforskning.

Innbyggere og bydelsråd i Tromsø har uttalt at svevestøvet i deler av byen er problematisk. Nå intensiverer kommunen sitt forebyggende arbeid, i tillegg til kampanjen for å få flere tromsøværinger til å kjøre piggfritt vinterstid.

Bedre for syklister og fotgjengere

– På veiforvaltningen intensiveres arbeidet med kosting og vasking av veiene. I tillegg bruker vi nå et middel som binder støvet bedre, sier kommunens klima- og miljørådgiver Marta Karoline Jansen.

– Vi prøver å få større fokus på problematikken med svevestøv blant innbyggerne, og disse tiltakene kommer som følge av at vi vil bedre situasjonen for syklende og gående, legger hun til.

Større overvåking

Kommunen skal overvåke svevestøv-situasjonen tettere på byens to målestasjoner i Hansjordnesbukta og Tverrforbindelsen, ifølge Jansen.

– Dette gjør at vi kan ta grep tidligere – på dager der det er varslet mye svevestøv. Kommunen vil ta seg av sine egne veier, mens vi også gir varsler til Statens vegvesen, som har ansvar for fylkes- og europaveiene.

Klima- og miljørådgiver i Tromsø kommune, Marta Karoline Jansen. Foto: Privat

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: