Hilde Hamnes er ny fiskeridirektør i nord

Etter nyttår flytter Hilde hamnes til Tromsø for å bli ny regiondirektør i Fiskeridirektoratet i nord.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Hilde Hamnes (57) fra Digermulen i Lofoten er ansatt som ny regiondirektør i Fiskeridirektoratet region nord.

Dette opplyser direktoratet selv i en pressemelding. Hamnes er i dag ansatt i det statlige selskapet Siva.

Hun har mastergrad i «computer science» fra Universitetet i Tromsø, og har allsidig bakgrunn i arbeidslivet. Blant annet har hun vært informasjonssjef i Fiskeriforskning, som i dag er en del av Nofima. Hun har også vært sentral i oppbyggingen av Mattilsynet, som den første kommunikasjonsdirektøren.

Les også: Sjekk hvor Hamnes kjøpte bolig i Tromsø i juli

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben som regiondirektør i Fiskeridirektoratet. Jeg er oppvokst i et fiskerimiljø i Lofoten og har en sterk tilknytning til fiskeri og havbruk både gjennom min bakgrunn og gjennom min yrkeskarriere. Jeg er glad for å være tilbake i fiskeri- og havbruksnæringen etter en del år i andre sektorer, sier Hamnes.

57-åringen overtar stillingen etter Gunnar Trulssen, som blir pensjonist ved årsskiftet. Hun flytter da fra Trondheim til Tromsø.

– Vi ønsker Hilde Hamnes velkommen til Fiskeridirektoratet, og vi er svært glade for å få en så erfaren kvinne som regiondirektør, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: