Nå selges huset til avdøde Odd Steinsvik – til 26 millioner kroner

Den kjente Tromsø-arkitekten døde brått i fjor. Nå selges huset han bodde i – og som arkitektkontoret hans hadde tegnet.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Arkitekt Rose Marie Steinsvik, Odd Steinsviks kone og kompanjong, eier fem av de sju rekkehusene på Storelva som er lagt ut for salg.

- I den situasjonen jeg er i nå, foretrekker jeg å være leietaker. Vi hadde egentlig bestemt oss for å selge ett og ett hus, men valgte å legge alt ut samlet isteden, sier Steinsvik.

Hun vedgår at det er noe vemodig å selge det arkitektoniske prestisjeprosjektet som har huset familie og ansatte ved Steinsvik Arkitektkontor.

- Når man blir eldre, ønsker man å ha færrest mulig utgifter i det daglige. Jeg driver fortsatt arkitektkontoret, selv om det hos noen oppfattes som om vi har lagt ned, sier Rose Marie Steinsvik.

- Selges ikke til enkeltpersoner

– Vi selger ikke til enkeltpersoner, da dette selges i sin helhet. Så det er helt åpenbart at vi selger dette til eiendomsutviklere. I første rekke vil vi henvende mot oss entreprenører som gjerne utvikler og oppgrader eiendommer, sier daglig leder/partner Oddbjørn Berg i Tiger eiendom, som har fått ansvar for gjennomføringen av salget.

Rekkehusene består av syv boenheter. I en av disse bodde den kjente Tromsø-arkitekten Odd Steinsvik sammen med sin kone Rose Marie frem til han døde brått og uventet i august i fjor i alder av 72 år. Siden har Rose Marie Steinsvik blitt boende, men nå selges hele husrekken, til en samlet pris på 26 millioner kroner.

 

– Unike i seg selv

– Det er et veldig spesielt bygg med spesielle materialer og mange glassformasjoner. Disse husene er unike i seg selv, og det er første gangen vi har hatt gleden av å selge noe som er av så høy kvalitet innen bolig. I tillegg holder det en høy standard hva gjelder energibesparelse, som vi ser er veldig i tiden. Det øker verdien på bygget, sier Berg og legger til at en eiendomsutvikler muligens vil gjøre noen oppgraderinger.

– Bygget er ti år gammelt, og en viss oppgradering vil nok være nødvendig. Det er ikke slik at ting er slitt, men når et bygg har vært brukt i ti år så vil man etter hvert gjøre noen endringer.

Rekkehuset ligger på Storelva og har god utsikt mot Tromsøya, Fløya og Tromsdalstinden. I prospektet er boligprosjektet beskrevet som «unikt i trendy massivtre, på stor tomt og med elv på eiendommen».

 

Viste frem hjemmet på TV

I dag er det tre eiere som eier de sju rekkehusene, hvor Rose Marie Steinsvik altså innehar den største eierandelen. Ifølge Berg ønsker enken og en av de andre eierne å bli boende i sine leiligheter, mens den tredje eieren har flyttet. Alle tre ønsker å selge bygget.

Steinsvik arkitektkontor ble etablert i 1972 og har vært i kontinuerlig drift siden. Ekteparet Steinsvik er kjent som en av forkjemperne for miljøvennlig arkitektur, og står blant annet bak Norges fiskerihøgskole på UiT, Krafthallen og Villmarksenteret i Håkøybotn.

I fjor viste Rose Marie Steinsvik frem hjemmet på Storelva i forbindelse med programserien «Arkitektens hjem» på NRK2. En uke etter innspillingene døde Odd Steinsvik etter et illebefinnende, men familien ønsket likevel at han skulle figurere i serien.

PÅ STORELVA: Slik ser rekkehuset ut ovenfra. Foto: Tiger eiendom

 
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: