Det er måneder siden strekningen mellom Strimmelen og Laureng sykehjem ble asfaltert og mer eller mindre ferdigstilt. I mellomtiden har veien vært stengt på grunn av byggeaktivitet. Nå er én kjørebane åpnet i krysset Jens Olsens gate/Mellomveien, men fortsatt mangler det veilys.

En flaskehals

Verre er det ett par hundre meter lenger sør – mellom Røstbakken og Alfred Eriksens vei. Vinterstid er veistubben en av byens verste flaskehalser trafikkmessig. Med bare én kjørebane intakt, vil problemene bokstavelig talt stå i kø fra det øyeblikket snøen kommer.

Her er Maskinentreprenør Herbjørn Nilssen AS en av flere aktører som har vært delaktig i byggingen av en boligblokk ovenfor Elisabethsenteret. Innehaveren sier følgende om situasjonen:

– Vi måtte avvente vårt arbeid til utbyggeren hadde på plass to støttemurer som skulle hindre press mot selve bygget.

Lang prosess

UTEN VEILYS: Strekningen mellom Strimmelen og Laureng er uten veilys. I tillegg byr en inngjerding av veibanen på problem for gående.

– Det har ført til forsinkelser. Men samtidig er det klart at både veibanen og det nye fortauet blir asfaltert denne uken. Da blir Mellomveien åpnet i full bredde.

– Imidlertid vil nederste del av fortauet holdes stengt til et gjerde mot boligblokken er bygget. Men før neste helg skal det og belysningen også være på plass, lover Herbjørn Nilssen.

Kommunens ansvar

MANGLER MASTENE: Fundamentene til de nye veilysene på Mellomveien er intakte, men resten mangler.

Når det gjelder belysningen fra nedkjøringen til Elisabeth-senteret og nordover til Strimmelen, er det et kommunalt ansvar presiserer den samme Nilssen.

Det får iTromsø bekreftet hos kommunikasjonsrådgiver Gjert-Henrik Vedeler i park og vei.

– Jeg kan ikke si noe nærmere om når gatelysene er på plass. Det skyldes sykdom i avdelingen, sier Vedeler.

Men etter det iTromsø kjenner til, skyldes tregheten at kommunen har glemt å bestille utstyret.