2. november er det igjen duket for OD-dagen. Samtlige ungdomsskole- og videregåendeelever skal denne dagen ut i jobb.

En av disse jobbene er på Scandic Ishavshotell som direktør.

– Vi utlyste direktørstillingen for første gang i fjor. Det var en stor suksess. Det var veldig gøy å få inn en ungdom uten så mye kjennskap til bransjen som fikk prøve seg litt som direktør, sier Remmer.

Det er han som for en dag skal gi stillingen sin videre til en tenåring.

Skiller seg ut

Remmer forteller at han har fått inn flere søknader allerede, og regner med å få inn en hel del til i løpet av uka. Fredag skal han bestemme seg for hvem som får jobben.

– Jeg ser etter en utadvendt person som vil yte maks og by på seg selv. Man må ta utfordringer på strak arm og ikke være redd for å stikke seg fram, forklarer han.

FJORÅRETS DIREKTØR: Solrun Nyborg fikk prøve seg som direktør ved Ishavshotellet i fjor. Remmer forteller at hun gjorde en veldig god jobb, men at hun nok var ganske sliten i hodet etter arbeidsdagen. Foto: Ronald Johansen

Det er kanskje ikke de enkleste kravene å stille til en tenåring, men Remmer er ikke bekymret.

– Solrun (Nyborg, journ.anm.) som var direktør i fjor hadde ingen problem med å stikke seg fram og fortelle hvem hun var. Overhodet ikke, sier han og ler.

Spennende dag på jobben

Remmer lover en variert og utfordrende dag til eleven som til slutt stikker av med toppjobben.

– De får være med på alt en direktør vanligvis gjør. Gå i møter, møte gjester, sjekke med personalet at alt er som det skal, planlegge arrangementer, overse frokosten og svare på telefoner. Det er ikke en dag for å sitte bak pulten, sier han.

LES OGSÅ: Sigrid (15) kapret ordførerstolen

Videre forteller direktøren at skoleeleven kun får en liten smakebit av jobben under OD-dagen.

– Å jobbe på hotell er ingen vanlig 8 til 16-jobb. Et hotell er åpent 24 timer i døgnet, hele året. Det er bestandig mye som skjer, men det skal eleven få slippe denne dagen. Men kanskje det vil inspirere dem til å starte i bransjen?

For Remmer forteller at alt man trenger er en fot inn i bransjen for en dag å få direktørjobben.

– Jeg startet som kokk, nå er jeg hotelldirektør, påpeker han.