Let fram vinterjakkene: Nå kommer snøen!

Det fine høstværet har tatt farvel for nå, og til helgen blir det hvitt.

Kong vinter står for dør: Det er bare å pakke fram vinterklærne. Til helgen kommer snøen. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald johansen

nyheter

Flere uker med nydelig høstvær er nå over, i alle fall i overskuelig fremtid. Fram til fredag ser det greit ut, men så kommer kulden.

– Det fantastiske høstværet ryker nå og skyene har kommet for å bli. Skyene sørger faktisk for at temperaturene øker litt og at vi holder oss over 0 grader fram til fredag. Ikke at det blir sommertemperaturer, for vi ligger nok på 2–3 grader på det meste, men med lite nedbør fram til torsdag kveld, sier vakthavende meteorolog Eirin Arnesen ved Vervarsling i Nord-Norge til iTromsø.

Hvitt i løpet av helgen

Det er et lavtrykk øst for Spitsbergen som beveger seg øst mot slutten av uken som tar med seg kulden til Tromsø.

– Vi er rimelig sikker på at det blir hvitt på bakken i løpet av helgen. Fra og med natt til lørdag kan det kommer snø, og temperaturen kryper da under null, sier Arnesen.

Om snøen blir liggende, er mer usikkert.

– Vi vet jo hvordan det er på denne tiden av året, så det spørs om snøen blir liggende nede i sentrum nå i første omgang.

Kan bli glatt

Det vil også blåse opp mot frisk bris og det er mulighet for perioder med liten kuling i løpet av helgen. Om varslet med regn, minusgrader og snø treffer, ligger det også an til ugne kjøreforhold i helgen.

– Det kan nok bli kjipt å være bilist i siste del av uken, så jeg synes synd på dem som enda har sommerdekkene på, sier Arnesen.

Kanskje like greit i grunn at vinteren melder sin ankomst. Søndag slutter tross alt sommertiden.