Snøkaos i Tromsø

Politiet advarer bilister: – Det er fortsatt krevende kjøreforhold

Politiet har blitt nedringt hele mandagen etter det store snøfallet. Nå oppfordrer de byens bilister til å kjøre etter forholdene.

Front mot front mandag ettermiddag mellom personbil og brøytebil i Skulsfjord.  Foto: Sune Hansen

nyheter

Mye snø og glatte veier har bydd på en meget utfordrende dag for bilister i Tromsø.

Det hele startet med at syv kjøretøy var involvert i et trafikkuhell i Langnesbakken mandag morgen. Like etter sperret tre vogntog Tverrforbindelsen da de ble stående fast i bakken, og en bil kjørte utfor i Lavangsdalen og sperret et kjørefelt på E8.

Vogntog og busser

Rutebusser var opp mot én time forsinket på enkelte ruter og en skolebuss kjørte seg fast i Ørneveien.

Flere vogntog og trailere skal også ha blitt stående fast ved Skattøra i løpet av dagen, og det var lange køer i Breivika allerede klokka 14.00.

Stillestående: Trafikken i Breivika er mer eller mindre stillestående rundt klokka 14.30 mandag.  Foto: Ronald Johansen

 

Store problemer på flyplassen

Avganger fra Tromsø Lufthavn Langnes har vært forsinket siden tidlig mandag morgen, og nå er flere avganger også kansellert.

Kolliderte med brøytebil

I 14.00-tiden kom meldingen om at en personbil med en kvinnelig turist i hadde havnet i en front-mot-front ulykke med en brøytebil i Skulsfjord, men sjåføren slapp fra ulykken med en sjekk på legevakta.

- I løpet av dagen har vi hatt utallige meldinger om problemer i trafikken. Ingen alvorlige trafikkuhell. Det er fortsatt krevende kjøreforhold, skriver politiet på Twitter mandag ettermiddag.