Illustrasjonsbilde fra en tidligere vinter: Jon Terje Eiterå

Illustrasjonsbilde fra en tidligere vinter: Jon Terje Eiterå

Snøfallet gir store forsinkelser på flyplassen

Snøkaos i Tromsø

Passasjerer bes møte til vanlig tid.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Snøfallet natt til mandag og utover formiddagen har vært til mange trafikale utfordringer rundt om i Tromsø. Tromsø Lufthavn Langnes er intet unntak.

Rundt 30 avganger har så langt i dag vært forsinket, og så lenge snøen fortsetter å lave ned, vil forsinkelsene sannsynligvis fortsette utover dagen.

På det meste er det snakk om avganger som er rundt tre timer forsinket ut fra Tromsø.

– Det må være bra friksjon på rullebanen for å ivareta våre høye sikkerhetskrav og det innebærer at det ikke er snø eller is på rullebanen. Når det da kun er en rullebane på flyplassen, må alle avganger og landinger stoppe opp i perioden hvor rullebanen ryddes og da oppstår det forsinkelser, sier Lasse André Vangstein, kommunikasjonsrådgiver i Avinor.

Kan forplante seg

Vangstein sier de ikke har fått noen meldinger om andre flyplaser med lignende utfordringer denne mandagen, men at forsinkelsene ut fra Tromsø fort kan sørge for problemer ellers i rutenettet.

– Forsinkelsene ut fra Tromsø  kan forplante seg ellers i trafikken og sørger for flere forsinkelser andre steder også, sier Vangstein.

Møt som normalt

Avinors oppfordring til passasjerer som skal reise ut fra Tromsø i dag er å møte opp som normalt.

- Reisende bes møte som normalt og ellers forholde seg til informasjon fra flyselskapene de reiser med, sier Vangstein.

iTromsø har ikke lyktes å få en kommentar fra driftsjef ved flyplassen, Svein-Idar Henriksen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: