Rutebuss kjørte av veien på «problemstrekning»

Like før klokka 14.00 melder politiet at en rutebuss har kjørt av veien.

  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Bussen skal ha kjørt av veien mellom glattkjøringsbanen og rideskolen. Politiet skriver at det ikke skal være snakk om noen personskader.

- Det er Nobina som har ringt og varslet oss, og det var ingen behov for oss på stedet, sier Morten Augensen, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Kjent område

I fjor vinter var det også flere Nobina-busser som kjørte utfor på samme strekning.

- Bussen hadde kjettinger på og det handler ikke om at det var glatt på stedet. Dette er et kjent område for oss hvor man ikke må komme for langt ut på skuldra da det er brøyta utenfor asfaltkanten. Vi må bare fortsette å minne folk på om at akkurat her må man ikke kjøre for langt til høyre, sier Magnar Nilssen, driftsjef i Nobina.

Alle passasjerene på bussen kom seg videre med en annen buss i etterkant av utforkjøringen.

Mange utforkjøringer

De siste dagene har det vært en rekke utforkjøringer og trafikkuhell  i Tromsø, og politiet sier de ikke har mulighet til å rykke ut på alle.

- Med mindre det er mistanke om grov uaktsomhet, personskader eller skade på andres eiendom, så rykker vi ikke ut. Det har vært flere utforkjøringen med personbiler i dag også, så vi får bare fortsette å oppfordre folk om å ta det med ro i trafikken, sier Augensen.

Og verre skal det bli...

For i morgen har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel om vanskelig kjøreforhold i hele Troms.

- Det er glatt, og vi får bare oppfordre både bilister og fotgjengere om å være skodd etter forholdene. Vi ønsker ingen skadet, sier Augensen.