Nå vil Kristin Røymo endre vedtektene til Visit Tromsø på neste generalforsamling, for å unngå fremtidige rolleblandinger hos styremedlemmer.

Årsaken er at det i starten av oktober kom fram at styret i Visit Tromsø tildelte sin egen styreleder Monica Jensen Lynghs selskap en kontrakt på rundt 200.000 kroner i forbindelse med prosjektet «Tromsø som bærekraftig reisemål».

– Det som har skjedd er ikke greit, og svært problematisk, sier Røymo, samtidig som hun understreker at ingen lover er brutt.

Visit Tromsø-saken skal behandles saken i kommunestyremøtet i slutten av november. Der vil det i et saksfremlegg komme fram hva som har skjedd i prosessen rundt tildelingen, samt ordføreren hennes syn og anbefaling i saken. Kommunestyret skal da også ta stilling til prosjektet «Tromsø som bærekraftig reisemål».

Bakgrunn: Visit Tromsø ga sin egen styreleder kontrakt på flere hundre tusen kroner (For abonnenter)

Misfornøyd

Saken ble tatt opp i formannskapet forrige uke.

– Jonas Stein var i formannskapet tydelig på at styreleder ikke lenger har tillit hos han, og han mener hun ikke lenger kan fortsette. Hva mener du?

– Jeg er misfornøyd, men har ikke grunn til mistillit, sier Røymo.

Les også: Ordføreren kaller inn Visit Tromsø-styret på teppet (For abonnenter)

Hun mener hele styret burde ha sett at saken er problematisk for kommunen som offentlig eier.

– Når man er i styret i et selskap som har offentlig eier krever det en årvåkenhet. I denne saken er jeg skuffet over Visit Tromsø-styret, og jeg er skuffet over at de ikke tok med i betraktningen at dette ville være problematisk for oss. Det har jeg også gitt tilbakemelding om til styret, sier hun.

Jonas Stein etter avsløringen: - Har ikke tillit til styrelederen

Endrer vedtekter

Røymo forteller at saken vil få konsekvenser.

– På neste generalforsamling vil vi vedta at styremedlemmer ikke kan ha noen andre oppdrag for selskapet. Det er en lik formulering som står i kommunens eierskapsmelding.

Lyngh har fått prosjektledelsen for de to innledende delene av prosjektet «Tromsø som bærekraftig reisemål». Røymo understreker at det ikke blir aktuelt for styrelederen i Visit Tromsø å lede den siste og hoveddelen av prosjektet.

– Nei, nå vil det bli en ekstern aktør som leder resten av prosjektet, sier Røymo.

Les også: Økonom om Visit Tromsø-bråket: – Klart er uheldig for kommunen som eier

STYRELEDER: Monica Lyngh i Visit Tromsø