Danket ut to andre: Norges sjømatråd tildelt pris

Bama, Strand Unikorn og Norges sjømatråd var alle nominert til prisen, men det var sistnevnte som trakk det lengste strået.

Administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Norges sjømatråd, som har hovedkontor i Tromsø, stakk mandag kveld av med utfordrerprisen under Matprisen.

«En aktør som er med på å forvalte norsk natur- og kulturarv, og samtidig har mulighet til å påvirke fremtiden i en positiv retning. Juryen håper Norges sjømatråd vil forstå ansvaret som ligger hos dem både her til lands, men også i internasjonalt farvann, og at de vil begynne å vise bredden, dybden og mangfoldet i norsk sjømat, og samtidig vise best praksis i de etablerte næringene», heter det i juryens begrunnelse.

Matprisen ble etabler i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo. Målet med utdelingen er å gedre dem som spiller en viktig rolle i øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat.