«LYDEN AV NORD-NORGE»: Det var noen av ordene styreleder i Agenda Nord-Norge, Jan Frode Janson, sa for å beskrive årets prisvinner. 
            (Foto: Lena Verås Eriksen)

«LYDEN AV NORD-NORGE»: Det var noen av ordene styreleder i Agenda Nord-Norge, Jan Frode Janson, sa for å beskrive årets prisvinner. Foto: Lena Verås Eriksen

Kari Bremnes tildelt Agenda Nord-Norges ærespris

Den folkekjære artisten har valgt å donere pengepremien til Zulufadder.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det opplyser Agenda Nord-Norge i ei pressemelding.

– Årets prisvinner må betegnes som selve lyden av Nord-Norge. Hun er ikke bare stor i Norge, men har gjort karriere langt utenfor våre landegrenser. Likevel – ingen vil tvile på hvor hun kommer fra. Det er bare å høre på henne, se henne og fornemme henne, sier Jan-Frode Janson, styreleder i Agenda Nord-Norge.

– Denne landsdelen er en stor del av meg og jeg har en hemningsløs kjærlighet til den. Jeg elsker folkelynnet; temperamentet, kampviljen, replikkføringa, utholdenheten, rausheten, humoren, mørketida, sommernettene, kontrastene i vær, lys og landskap. Det er dessuten helt genialt å få muligheten til å gi noe videre ved hjelp av en sånn pris. Jeg har valgt et prosjekt der du får mer for pengene enn i Nord-Norge for tida, sier Bremnes.

Med prisen kommer også en pengepott på 50.000 kroner. Dette donere Bremnes til Zulufadder, en fadderorganisasjon i Sør-Afrika som ble startet av Mari Maurstad.

– Nord-Norges historie er full av stolte øyeblikk. De er skapt av mennesker og summen av øyeblikkene forteller hvem vi er. Alle bidrar vi til å skape øyeblikk, samtidig er det noen som bidrar ekstra til øyeblikk som får betydning for mange av oss. De menneskene ønsker vi å trekke fram. Og Kari Bremnes er en levendegjøring av prisens statuetter, sier Janson.

Tidligere vinnere av prisen har vært Arthur Arntzen (2015) og Ole Henrik Magga (2016).

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: