– Det er en stor begivenhet å bli æresdoktor ved et utenlandsk universitet. Æresdoktoratet gis til en person, men jeg velger å se det som en utmerkelse for et samarbeid. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med NArFU, og det skal vi fortsette med i fremtiden til glede for begge institusjoner, sier rektor Anne Husebekk.

Husebekk blir utnevnt til æresdoktor ved totalt to universiteter i Russland. Det være seg Northern (Arctic) Federal University (NArFU) og Northern State Medical University (NSMU). Utnevnelsen til NArFU skjer grunnet Husebekks bidrag til utvikling av forskning, utdanning og internasjonalt samarbeid, heter det i ei pressemelding fra UiT.

NSMU-utnevnelsen er begrunnet med hennes bidrag til gjennomføring av felles samarbeidsprosjekter mellom UiT og MSMU. Dette omfatter blant annet personlig støtte til «Heart to Heart»-initiativet, som er basert på data fra Tromsøundersøkelsen og IPCDR.

– Medisin er mitt fag, og det er en stor ære å få en utmerkelse ved NMSU. Igjen er det UiT og NMSU sitt samarbeid gjennom mange år som hedres. Jeg er stolt av samarbeidet om klinisk virksomhet, PhD-programmet i folkehelse og befolkningsundersøkelser, sier Husebekk.