Slik ser en skog i Salangsdalen ut etter Ylvas herjinger.
            (Foto: Troms kraft)

Slik ser en skog i Salangsdalen ut etter Ylvas herjinger.Foto: Troms kraft

550 TK-kunder ennå uten strøm etter «Ylva»

Klokka 16.00 fredag er 550 Troms Kraft-kunder ennå uten strøm i Troms.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Lavangen kommune er mest berørt for øyeblikket, ellers er det nå kun spredte feil av mindre omfang. Strømforsyning til Bardu og Målselv er gjenopprettet.

- Enkelte av våre mest berørte kunder har dessverre vært uten strøm i over ett døgn. Vi forventer at strømforsyningen vil bli gjenopprettet også i Lavangen kommune i løpet av kvelden, med mindre vi oppdager flere skjulte feil, sier Arvid Åsmo, beredskapsleder Troms Kraft Nett AS i en pressemelding.

Indre Troms kraftigst rammet

- Ylva har vært hard med oss. Indre Troms har fått størst påkjenning for vårt vedkommende, spesielt områdene Dyrøya, Lavangen, Salangen, Aursfjord, Målselv og Bardu. Flere av linjestrekkene er preget av en rekke feil, ikke bare én enkeltfeil. Dette kompliserer feilrettingen og medfører at vi må drive kontinuerlig utbedring og feilsøking med gjentatte prøveinnkoblinger. Vi har nå 25 montører aktiv med feilretting i felt, samlet har det vært en arbeidsstokk på 80 personer i drift dedikert til dette ekstremværet, sier Åsmo.

Jobber på spreng

- Arbeidet med feilretting vil fortsette hele kvelden, vi prioriterer å gjenopprette strømforsyning for liv og helse. Vi har opprettet nødforsyning til de mest sårbare institusjoner. Feilsøking og utbedring vil fortsette også i morgen, med både helikopter og bakkemannskap, sier beredskapslederen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: