Norges arktiske universitet skriver på sine egne nyhetssider at de har jobbet med å få ned andelen av midlertidig ansatte. Med tall fra Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) kan UiT vise til en positiv nedgang i løpet av de seks siste årene.

I 2017 er tallet for midlertidig ansatte 18,5 prosent. Da har man ifølge nettstedet også holdt naturlig midlertidige stillinger, som stipendiater, postdoktorer og vitenskapelige assistenter utenfor beregningen.

– For UiT utgjør dette 41,5 midlertidige rapporterte årsverk, men disse personene har faste stillinger ved UiT i bunn. Dette er åremålstilsatte studieledere, instituttledere og dekaner. I tidligere beregninger har disse vært rapportert som faste stillinger ved UiT. Tar vi høyde for dette, er reell midlertidighet ved UiT per 1. januar i år 17,1 prosent. Det betyr en svak reduksjon på 0,2 prosentpoeng fra 2016-nivå som var 17,3 prosent, forklarer seniorrådgiver Lillian Abelsen ved UiT på universitets nyhetsside.

UiT oppgir at de i dag har 3444 årsverk. Tall fra DBH viste i 2017 en andel på 53,7 prosent kvinner, og en snittalder på 46 år.