AKSJON: Leder for Ungdomsgruppa/U18 ved Troms politidistrikt, Anita Hermandsen, utenfor Tempogården. Bildet er tatt fra en politiaksjon i sentrum i 2011. Foto: Marius Hansen
            (Foto: Marius Hansen)

AKSJON: Leder for Ungdomsgruppa/U18 ved Troms politidistrikt, Anita Hermandsen, utenfor Tempogården. Bildet er tatt fra en politiaksjon i sentrum i 2011. Foto: Marius HansenFoto: Marius Hansen

Hun er ny sjef på politistasjonen i Tromsø

Anita Hermandsen (46) er ansatt som ny politistasjonssjef.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Hun har siden 1. april vært fungerende sjef for polititjenesten i Tromsø og Karlsøy kommune, men hun tiltrer altså nå permanent i stillingen som politistasjonssjef.

– Interessant og utfordrende

Hun overtar stillingen fra Morten Pettersen, som nå er leder for felles enhet for operativ tjeneste (FOT) i politidistriktet.

– Nå som jeg har vært inne som fungerende politistasjonssjef, så har det vist seg at dette er en interessant og utfordrende jobb. Med min erfaring innen det forebyggende feltet, har jeg mye å bidra med. Det gjelder blant annet det å jobbe tverrfaglig med andre aktører og få den forebyggende tanken inn i hele organisasjonen, sier Hermandsen til iTromsø.

Brenner for forebyggende arbeid

Hermandsen har siden 2005 arbeidet ved Ungdomsgruppa/U18 i Troms politidistrikt, hvor hun store deler av tiden har ledet arbeidet rettet mot ungdom.

– Forebyggende arbeid og etterretning er noe som er et stort fokus i politierfaring, så det å ha erfaring innen dette er viktig å ta med seg, sier hun.

I sin nye stilling vil hun først og fremst fokusere på det forebyggende arbeidet.

– Jeg brenner for det forebyggende. Det å få en forebyggende tanke i det operative og etterforskning, er noe jeg kommer til å se på hvordan jeg kan bidra med mine tanker, sier hun.

Tromsø politistasjonsdistrikt er en av fem geografiske driftsenheter i Troms politidistrikt, de øvrige er Nord-Troms, Midt-Troms, Finnsnes og Harstad.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: