Men hans hjerte banker videre inni så mange av oss i dag. Noen mennesker blir stående som en bauta etter at de er gått bort. Trygve Hoff var et slikt menneske som gav oss identitet og drømmer og etterlot musikalske gaver.

Hans viser med presise og forståelige tekster forteller om livet her nord, om gleder og sorger vi alle går gjennom i ulike faser i livet. Han ble en veiviser og en hjelper med spesiell interesse for de svake og eldre, en som løftet hverdagen til medmennesker i alle aldre og hjalp oss til å se det vesentlige i livet. Den hjelpen gir han også til mennesker i vår tid som må forholde seg til så mange inntrykk og så mye informasjon som strømmer på og som bidrar til at vi lett kan gå oss vill. Da er det befriende å kunne lytte til Trygve Hoffs lyriske og musikalske gaver i våre stille sinn.

Selv om han ikke fikk oppleve sin egen 50-årsdag, gav han oss så mye i løpet av sitt korte liv - tidløse tekster og vakre melodier som vi kan lytte til i alle våre fire årstider. «Snart gryr en dag, i våre hjerteslag, e vi i lag».

I takknemlighet til en stor nordnorsk kunstner som viste oss vei.