(Foto: Meteorologene Twitter)

Foto: Meteorologene Twitter

1 / 1

Sender ut OBS-varsel: Uværet vil treffe Troms i løpet av ettermiddagen

For to uker siden herjet ekstremværet Ylva landsdelen. Torsdag kommer også «lillesøstera» til Troms.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Det blir liten storm med vindkast opp mot 40 sekundmeter i Troms, men det er indre strøk som vil merke dette mest, opplyser vakthavende meteorolog til iTromsø onsdag formiddag.

Vervarslinga i Nord-Norge sendte onsdag kveld ut et OBS-varsel for Troms om kraftig vind og vanskelige kjøreforhold.

– Varselet gjelder både vind og vanskelige kjøreforhold, som følge av alt snøværet de siste dagene, forklarer meteorologen.

Store lokale forskjeller

Uværet når Nordland tidlig torsdag morgen, og når Troms i løpet av ettermiddagen og kvelden. Vinden vil vedvare ut fredag kveld, som er så langt prognosene foreløpig strekker seg.

– Det blir samme situasjon som under Ylva, med vind fra sørøst.

Meteorologen understreker at det er store lokale forskjeller, og det er vanskelig å spå hvor mye vind det vil bli rundt omkring i Tromsø kommune. Det er mulighet for nedbør i form av snø enkelte steder i kommunen under uværet.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: