FENGSEL: En mann i 40-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel.
            (Foto: Ronald Johansen)

FENGSEL: En mann i 40-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel.Foto: Ronald Johansen

Spyttet politibetjent i ansiktet – dømt til 21 dager i fengsel

Hendelsen skjedde i forbindelse med en pågripelse.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

En mann i 40-årene er dømt i Nord-Troms tingrett til 21 dagers ubetinget fengsel for å ha sparket en politibetjent i beinet, og spyttet vedkommende i ansiktet. Mannen skal også ha ropt skjellsord. Hendelsen skjedde i juli i år. Hendelsen skjedde etter at mannen var arrestert og satt i politiets cellebil. Mannen erkjente straffskyld.

Mannen ble dømt for brudd på straffelovens paragraf 155, vold mot offentlig tjenestemann.

«Et spark og spytt kan heller ikke anses som bagatellmessig i den situasjon man befant seg i, og særlig spyttet må anses som noe skjerpende fordi det kan innebære en viss smitterisiko», står det i dommen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: