Siden år 2000 har Tromsø Arbeiderforening delt ut Trivselsprisen. Prisen går til lag, foreninger eller enkeltpersoner som bidrar til å spre kultur og trivsel i Tromsø by.

Feile og lykkes

Årets pris går til Fontenehuset i Tromsø. Fontenehuset er et arbeidsfellesskap for og av mennesker som har eller har hatt psykiske helseutfordringer. Siden Fontenehuset ble opprettet for ti år siden, har de fått 200 medlemmer i alderen 18–70 år. Av disse er det rundt 70–80 aktive i dag.

– Vi forventer større medlemsmasse. Vi vokser fortere i antall medlemmer enn tidligere. Her skal vi ta sjanser, og tørre både å feile og lykkes, sier daglig leder Reidar Svare på Fontenehuset.

Støtter og hjelper

Ester Slettvold er en av stadig flere medlemmer som benytter seg av tilbudet. Hun startet sykepleierstudier med hjelp av Fontenehuset.

– Hun er nesten ferdig med studiet, med kjempekarakterer, sier Svare.

– Tidligere var jeg hos psykolog hver uke, nå går jeg bare tre-fire ganger i året. Det er et godt fellesskap på Fontenehuset hvor vi støtter og hjelper hverandre. Her er vi medlemmer, ikke verken pasient eller klient, påpeker hun.

Meningsfylt hverdag

Med årets trivselspris ønsker Tromsø Arbeiderforening å rette oppmerksomheten mot det trivsels- og trygghetsskapende arbeidet Fontenehuset gjør for mennesker med ulike psykiske plager.

– Fontenehuset bidrar til at mange får en mer meningsfylt hverdag enn de ellers ville hatt. Det gjøres et betydelig frivillig arbeid blant medlemmene og støttespillere som Tromsø Arbeiderforening er glad for å kunne støtte, heter det i begrunnelsen.

Med Trivselsprisen følger et diplom og 15.000 kroner.

– Vi er veldig takknemlig for prisen, sier Slettvold.