Så stor sannsynlighet er det for at det blir hvit jul i Tromsø

I grafen øverst i artikkelen kan du se sannsynligheten for at det ligger snø på bakken på julaften i Tromsø.

Foto: Ronald Johansen

nyheter

Grafen viser statistikk fra Meteorologisk insitutts 400 værstasjoner, deriblant i Tromsø, hvor du kan se sannsynligheten for å få snø på julaften. I tillegg får du opp hvilket år det var mest snø på julaften og når det var snø sist.

I Tromsø var det mest snø på julaften i 1975 (123 cm), og sist det var hvit jul var i fjor (19 cm.)

Snødybde

7. desember var snødybden i Tromsø på 78 cm. Yrs langtidsvarsel strekker seg fram til og med 17 desember. Samtlige av dagene, sett bort fra førstkommende søndag, har temperaturer på minussiden. Storms langtidsvarsel strekker seg litt lenger, helt fram til og med 23. desember. De har samme prognoser som Yr frem til og med 17 desember, men så ser det ut til at temperaturene stiger til plussiden.

Onsdag 20. desember og torsdag 21. desember kan du vente deg skikkelig slapsevær i Tromsø, ifølge Storm. Dette ser ut til å fortsette på fredagen, dog med litt mindre nedbør.

Minusgrader

Værvarslingstjenesten AccuWeather, har derimot litt lysere værvarsling for jula i Tromsø. De melder om minussgrader de overnevnte datoene og nedbør i form av snø. På selveste julaften melder de om sol og minusgrader. Værvarslinger fra timeanddate.no og worldeather viser også temparuterer på minussiden helt fram til og med lille julaften.

Uansett hvilken tjeneste som har rette prognoser, så viser i hvert fall grafen øverst i artikkelen at det er 93 prosent sjanse for snø på julaften i Tromsø.