Blandakoret har i mange år solgt fisk og kakeprodukter på torget den andre lørdagen i desember, og 2017 var intet unntak.

Savner dølene

Hans Marthinsen, som er hovedarrangør bak markedet, sier rett før korets konsert klokka 12 at salget til da hadde vært positivt.

– Det har vært bra trøkk. Vi har arrangert dette siden midten av 90-tallet, og det er en veldig fin tradisjon. Men vi savner dølene, sier han.

Dølakoret valgte nemlig å stille opp bodene sine utenfor The Edge i år, og et langt samarbeid mellom de to korene har dermed opphørt.

– Bra for inntekter og relasjoner

Korleder Trond Larsen sier imidlertid at for medlemmene i blandakoret fra Kvaløya er markedsdagen fortsatt en viktig begivenhet.

– Torgdagen er en veldig viktig inntektskilde for koret, også er det veldig trivelig å jobbe i lag for å få til dette. Jeg mener at arbeidet med torgsalget gjør oss vel så sammensveiset som selve koraktivitetene, sier Larsen.

Populært med fisk

Bak en av bodene står Atle Bergset og Gerd Solborg travelt opptatt med å ekspedere stadig flere kunder.

– Mange kjøper boknafisk og lutefisk hos oss, det er vel det som er aller mest populært. Og det går faktisk mye av råmelken vår, som vi får fra den eneste bonden på Kvaløysletta, forteller de to koristene.

En av de mange som har tatt turen innom bodene på Stortorget, er Ingunn Elstad.

– Jeg har kjøpt en stor pakke boknafisk, som jeg skal spise noe av i romjula, forteller hun.

– Jeg har tidligere vært med i koret selv, så det er alltid hyggelig å dra på markedet deres, legger hun til.