Finn fram spaden – vi har mer snø i vente

Værvarslinga varsler at vi har mer nedbør og kalde dager foran oss.

MER SNØ: På onsdag er det bare å finne fram spadene igjen. Foto: Ronald Johansen

nyheter

På onsdag er det bare å finne fram snøskuffene igjen, da det er ventet snøbyger fra indre strøk. Et lavtrykk som har hatt med seg snø gjennom Europa kommer nå nordover via Finland.

– Nedbørsmengden er vanskelig å si, men det blir fort noen centimeter, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga i Tromsø.

Snøfallet vil gi seg utover torsdagen, og fredagen ser foreløpig tørr ut. Temperaturen vil stort sett holde seg på minusgrader.

– Den vil ligge et sted mellom null og nede på minus seks grader. Fredagen blir litt kaldere, da vi kan få temperaturer nede i minus åtte, sier Haukeland.

Glatte veier

Snøfallet kan føre til glatte veier, så meteorologen anbefaler forsiktig ferdsel i trafikken.

– Det kan bli litt glatt på grunn av snøen, men det blir ikke de aller verste forholdene, sier han.

Meteorsverm

De kommende dagene vil meteorsvermen Geminidene lyse opp nattehimmelen, med høyest aktivitet natt til torsdag. Værmessig ser forholdene heller dårlig ut for tromsøværinger.

– Det ser dessverre ikke ut til å bli klarvær den natten, og det er jo litt synd. Foreløpig ser det best ut sør i Nordland, forteller Haukeland.

Svermen vil imidlertid kunne sees nettene før og etter torsdag, så meteorologen anbefaler å ta en titt på stjernehimmelen tidlig natt til onsdag.